Powered By Blogger

joi, 26 mai 2011

LĂMÂIA

Stiati ca vechii egipteni credeau ca mincind lamaile si bind sucul de lamaie era o protectie eficienta impotriva unei varietati de otravuri, si ca cercetarile recente au confirmat aceasta credinta?
Exista multe beneficii de sanatate date de lamai care au fost cunoscute de secole. Printre cele doua mai puternice credinte sint ca lamaile sint "antibacteriene, antivirale", precum si poseda puteri ptr cresterea imunitatii ; de asemenea sint folosite ptr utilizarea lor ca un ajutor in scadere greutatii, deoarece sucul de lamaie este un ajutor digestiv si curatator al ficatului. Lamaile, contin numeroase substante - in special acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, bioflavonoide, pectina, si limonen - care promoveaza imunitatea si lupta impotriva infectiilor.
Acestea sunt bine cunoscute fapte de sanatate cu privire la lamai. Dar sint mult mai multe de spus la acest fruct mic galben. Aici sunt 15 remedii pe care pun pariu ca nu le stiati. Indiferent daca le utilizati sub forma de suc, ceaiuri, bauturi, dressing, cataplasme sau in baie, profita ti de puterea lamaii de "vindecare naturale.
1 Abandonarea anxietatii dvs.
Cercetarile au aratat ca balsamul de lamaie are un efect calmant si, prin urmare, poate fi capabil de a contribui la inlaturarea oboselii, epuizarii, ametelii, anxietatii, nervozitatii, si starii de tensiune. Se crede, de asemenea, ca inhalarea uleiului de lamaie ajuta in cresterea concentrarii si vigilentei. Prin urmare, poate fi folosit ca un odorizant de camera si in birouri pentru a creste eficienta angajatilor. Daca va simtiti tensionat/a puteti sa stropiti cateva picaturi de ulei esential de lamaie balsam, pe o batista si sa inhalati.

Eliminarea acneii
2 Lamiia contine acid citric, care poate fi eficace in tratarea acneei. Vitamina C gasita in fructele citrice, este vitala pentru o piele sanatoasa si stralucitoare, in timp ce natura sa alcalina gasita in lamiie, ucide unele tipuri de bacterii cunoscute a cauza acneea. In afara faptului ca ar trebui sa consumati suc de lamaie cu apa, primul lucru de dimineata, iata cateva sugestii despre cum sa se pregateasca un tratament de casa pentru tratarea acneii, folosind lamaie:
•- Cu degetul sau un tampon de vata, se aplica suc proaspat de lamaie pe acnee si lasati-l peste noapte. Se spala cu apa in dimineata urmatoare. Se poate sa fie o senzatie de discomfort, de arsura la inceput, dar aceasta va disparea in curand.
•- Se amesteca o parte de suc de lamaie stoarsa, cu o parte egala de apa cu miere. Puneti amestecul pe zonele afectate, timp de cel putin o jumatate de ora. Dupa aceea se spala cu apa. Aceasta aplicatie ar trebui sa fie repetata de doua ori pe zi, in mod ideal, dimineata si seara.

Nota: aceste remedii sunt sigure si naturale, dar, daca acnee este severa sau exista rani deschise, consultati medicul dumneavoastra.

3. Fara infectii in gura
Dovedind proprietati antibacteriene si antivirale , lamaile pot accelera procesul de vindecare, in cazul infectiilor din gura. Se amesteca suc de lamaie stoarsa intr-un pahar cu apa calduta si faceti gargara cu aceasta solutie; faceti acest lucru de trei ori pe zi. S-ar putea sa fie o senzatie de arsura in cazul in care sucul de lamaie vine in contact cu infectia, cu toate acestea, cu cat il folositi mai des, arderea va fi mai scazuta.


4. Eliminarea febrei
Frisoanele si febra pot fi determinate de o varietate de cauze, dar lamaia este intotdeauna un remediu util. Aici este o metoda care poate usura simptomele: se adauga sucul de la 1 lamaie la o ceasca de apa fierbinte cu miere; se bea cate putin, si se repeta apoi la fiecare 2 ore, pana ce febra sau frisoanele dispar

5. Raceala sau gripa
Cand ai o raceala, puterea de vindecare a lamaii lucreaza, atat pe plan intern, prin furnizarea necesarului de vitamina C la celulele de aparare ale dumneavoastra, si extern, prin aplicarea proprietatilor sale antivirale necesare ptr combaterea virusilor de pe membranele mucoase ale nasului si gatului.
La primele semne ale unei raceli - curge nasul sau dureri de gat-incerca sa dai corpului tau imun-stimulatoarea vitamina C, astfel incat virusul sa fie eliminat inainte ca raceala sa ramana. Bea sucul stors de la 1 lamaie intr-un pahar cu apa calduta, la fiecare 2 ore.
Daca aveti o durere in gat, se adauga sucul de la 1 lamaie si 1 lingurita (5mg) de sare de mare la 1 cana (250 ml) cu apa calduta. Gargara de trei ori pe zi timp de 1 minut pentru a diminua senzatia de arsura. Daca este un caz de amigdalita, gargara la fiecare 2 ore, timp de cel putin 30 de secunde cu suc stors de la 1 lamaie. Inclinati capul inapoi, pentru a permite proprietatilor antibacteriene si antivirale ale sucului sa ajunga cat mai in jos pe gat. Daca puteti suporta gustul sucului puteti sa inghititi suc atunci cand ati terminat gargara, prin aceasta, beneficiind de o stimularea imunologica a vitaminei C.

6. Vindecarea bataturilor si a calusurilor
Cataplasmele cu lamaie aplicate peste noapte sunt un remediu bun pentru bataturi si calusuri. Se pune o felie de lamaie cca 5 mm grosime pe batatura, bandajati si prindeti. Tamponind zona afectata cu ulei de lamaie esential, de asemenea, contribuie la accelerarea procesului de vindecare. Aveti grija sa utilizati uleiul nediluat pe zona calusului, folosind neaparat un tampon de vata sau Q-Tip, deoarece uleiul essential este prea puternic pentru pielea de pe calus.

7 Eleminati eczemele
Daca suferiti de infectii ale pielii, cum ar fi eczemele , o impachetare cu lamaie poate fi de ajutor. Se adauga 8 picaturi de ulei de lamaie esential pentru 1 cana (250 ml) cu apa calduta si 1 lingura (15ml), de miere lichida. Mierea, de asemenea, are un efect anti-inflamator si consolideaza puterea de vindecare a lamaii.
Se inmoaie o panza curata in lichid, se stoarce , si usor se aseaza carpa pe zona afectata timp de 15 minute, de 2 - 3 ori pe zi. Nu numai ca va elimina aceasta infectie, dar acesta va usura si nevoia coplesitoare de a te scarpina.

8. Lupta impotriva oboselii
Cei care merg mult pe jos, care muncesc mult fizic, privesc lamiia ca un dar din cer. Atunci cand te ajunge oboseala, se poate suge suc de lamaie prin perforarea partii de sus a fructului cu un pai, oferindu-ti un medicament care actioneaza rapid si o gustare minunata.
Exploratorii, de asemenea, utilizeaza lamaia pentru protectia impotriva multor infectiilor de la tropice. O cantitate mica de suc de lamaie va potoli setea mai eficient decat o cantitate mai mare de apa. Calatorii cu experienta declara ca, atunci cand se adauga suc de lamaie la apa potabila obisnuita, acesta actioneaza ca un antiseptic si previne starile de boala provocate de o aprovizionarea cu apa indoielnica.
Ulei ul essential de lamaie, de asemenea, pare sa stimuleze activitatea creierului astfel incat de fiecare data cand va simtiti obositi fara un motiv sau va este greu sa va concentrati , se adauga 4 picaturi de ulei essential de lamaie la apa pusa intr-o lampa de aromoterapie. Alternativ, se bea un pahar de apa cu lamaie la fiecare cateva ore.

9 Improspatarea respiratiei
Lamiile pot sa ajute la improspatarea unei respiratii care devine amara, uscata, dupa consumarea anumitor condimente, alcool, tigari, sau care este cauzata de o salivatie insuficienta. Pentru a pastra o respiratie proaspata, clatiti bine gura de mai multe ori pe zi cu sucul stors de la 1 lamaie intr-un pahar cu apa calduta. De asemenea puteti mestecata o felie de lamaie dupa fiecare masa lucru care va va ajuta

10. Vindecarea tensiunii arteriale
Usturoiul si ceapa s-au dovedit a fi eficace in lupta impotriva hipertensiunii arteriale, si se combina bine cu puterea de vindecare a lamaii. Adauga 3 catei de usturoi zdrobiti si 1 ceapa tocata la 1 litru de lapte rece fara grasimi sau lapte de soia. Se pune la foc mic si se lasa sa stea timp de 5 minute. Se toarna printr-o sita si raceste. Adaugati sucul stoars de la 3 lamai si beti cu inghitituri mici pe tot parcursul zilei.

Si daca suferiti de cholesterol ridicat, nu uitati ca, concentratia de pectina din lamai, impreuna cu ceilalti stimulenti ai metabolismului din lamiie pot ajuta la reducerea colesterolului.

11 Calmeaza muscaturile insectelor
In cazul in care acul este inca la nivelul pielii, se scoate cu o pereche de pensete. Masati cu 1 - 2 picaturi de ulei de lamaie, amestecat cu 1 lingurita de miere, pielea din jurul muscaturii.
Pentru a respinge insectele , se adauga 20 de picaturi de ulei de lamaie la 1 cana (250 ml) de apa si se pulverizeaza in aer. Miroase foarte placut si respinge in acelasi timp si insectele . Un alt remediu facut in casa este de a plasa un tampon de vata imbibat in ulei de lamaie in camere. Daca sunteti afara ,seara, se aplica suc de lamaie pe zone ale pielii care nu sunt acoperite de haine. Sau, se adauga 10 picaturi de ulei de lamaie la 45 ml de ulei de floarea-soarelui si frecati pielea

12. Puneti insomnia sa se odihneasca
Mai multe studii au constatat ca, balsamul de lamaie combinat cu alte plante medicinale calmante (cum ar fi Valeriana, hameiul, si musetelul), ajuta la reducerea anxietatii. Intr-un recent studiu facut , 18 voluntari sanatosi au primit doua doze separate de extras de balsam de lamaie (300 mg si 600 mg) timp de 7 zile. Doza de 600 mg de balsam de lamaie a crescut starea de spirit si a crescut in mod semnificativ calmul.

Nota traducatorului: se pare ca se amesteca 600 mg de balsam de lamiie cu valeriana, hameiul si musetelul si se pune in camera de dormit.

13. Imprastie durerea
Chiar daca are un gust amar-acrisor , sucul de lamaie are un efect puternic alcalin in organism si este, prin urmare, un agent natural impotriva excesului de acid, care este in parte responsabil pentru reumatism. Se bea sucul stors de la 1 lamaie intr-un pahar de apa calduta, de 3 ori pe zi si, daca aveti dureri severe, se inlocuieste cu sucul de la 2 lamai/ 3 ori pe zi.
Uleiul de lamaie are calitati pentru indepartarea durerilor, in asa fel incat inlatura inflamatia si usureaza durerea. Masati zona afectata in fiecare zi, cu cateva picaturi de ulei de lamaie amestecat cu 1 lingura (15ml), ulei de jojoba.

14. Salvati –va stomacul
Beti sucul de la 1 lamaie stoarsa intr-un pahar cu apa calduta, dupa fiecare masa. Acidul lamaii va stimula producerea de acid gastric si activitatea muschilor stomacului

15. Spuneti adio la varice
Ulei ul de lamaie are proprietati de intarire, a vaselor de sange, care pot ajuta in lupta cu venele varicoase si venele paianjen. Pentru venele paianjen,in fiecare zi se iau 2 - 3 picaturi de ulei de lamaie si se amesteca intr-un castron mic cu ulei de jojoba, ulei de avocado sau ulei de migdale si se maseaza usor zona afectata.
Pentru varice, se adauga 6 picaturi de ulei de lamaie la 1 ½ oz (50 ml), ulei de germeni de grau, si 2 picaturi din fiecare ulei de chiparos si ulei de ienupar. Utilizati acest amestec in fiecare zi pentru un masaj delicat al picioarelor de jos in sus, in directia inimii. Pentru intinerirea venelorsi vaselor de sange se adauga 8 picaturi de ulei de lamaie la o baie calda. De asemenea, se adauga 4 picaturi de ulei de chiparos in amestec cu 1 lingura (15ml), de miere se scufunda in baie timp de 15 minute si cand iesiti, tamponati pielea pana se usuca - nu se freaca.

Nota: Daca suferiti de arsuri la stomac, rinichi sau probleme de vezica biliara sau cei care au alergie la citrice trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra inainte de a folosi aceste remedii sau inainte de a consuma suc de lamaie. Pentru a va proteja smaltul dintilor, dupa mestecatul lamii, bautul sau clatitul cu suc de lamaie asteptati cel putin o jumatate de ora inainte de a va spala pe dinti . Frecatul cu lamaie sau cu ulei de lamiie si bautul sucului de lamaie, nu este indicat pentru copiii sub varsta de 10 ani. Lamiile sunt eficiente in fabricarea remediilor din casa , pentru o varietate de probleme de sanatate, dar in caz de boli grave intotdeauna consultati-va medicul.

marți, 24 mai 2011

CĂRȚI ELECTRONICE

Apiterapia http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/apiterapia.htm

Terapia cu produsele stupului http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/apiterapia.htm

Aproape totul despre vitamine http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/aproape-totuk-despre-vitamine.htm


Vitamina C http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/vitamina-C.htm

Aproape totul despre minerale http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/aproape-totul-despre-minerale.htm

Aspirina naturala din coaja de salcie http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/aspirina-naturala.htm

Antibiotic natural - Usturoiul http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/usturoi.htm

Afectiunile prostatei http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/Afectiunile%20prostatei.htm

Cerealele si sanatatea http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/cerealele-si-sanatatea.htm

Cura cu clorofila http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/cura-cu-clorofila.htm

Cura cu struguri http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/cura-cu-struguri.htm
Cura cu fructe rosii http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/cura-cu-fructe-rosii.htm

Ginseng http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/ginseng.htm

Gincko Biloba http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/Gincko-Biloba.htm

Intarirea sistemului imunitar http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/imunitate.htm

*Produse Calivita

Noni – Fructul zeilor http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/calivita/noni-fructul-zeilor.htm

BioHarmonex http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/calivita/bioharmonex.htm

Catalogul produselor Calivita http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/calivita/catalog-produse-calivita.htm


*Tratamente si remedii naturiste*

Leacuri vechi pentru suferinte stravechi http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/Leacuri-Vechi-Pentru-Suferinte-Stravechi.htm

Tratamente naturiste – partea I http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/tratamente-naturiste-1.htm
Tratamente naturiste - partea a II a http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/tratamente-naturiste-2.htm

Tratamente naturiste - partea a III a http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/tratamente-naturiste-3.htm

Tratamente naturiste - partea a IV a http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/tratamente-naturiste-4.htm

Leacuri naturiste http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/leacuri-naturiste.htm

Sanatatea-bunul cel mai de pret http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/sanatatea-bunul-cel-mai-de-pret.htm

Medicina alopata vs Medicina naturista http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/medicina-alopata-vs-naturista.htm

"Remedii naturiste" de *Valeriu Ciuculin* http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/Valeriu-Ciuculin-remedii-naturiste.htm

Arta de a vindeca orice boala http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/Arta-de-a-vindeca-orice-boala.htm


"Spune-mi unde te doare" de *Michael Odoul* http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/Michael-Odoul-Spune-Mi-Unde-Te-Doare.htm

"Tinerete fara batranete" de *John Thomas* http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/John-Thomas-Tinerete-fara-batranete.htm

"Leacuri de vindecare" de*Vanga* http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/Vanga-leacuri-de-vindecare.htm


*Despre plante medicinale*

"Plante medicinale" de *Maria Treben* http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/Maria-Treben-plante-medicinale.htm

"Utilizarea magica si rituala a plantelor" de *Richard Alan Miller* http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/Richard-Alan-Miller-utilizarea-magica-si-rituala-a-plantelor.htm

*Despre alimentatia corecta*

"Alimentatie inteligenta" de *Eugen Radulescu* http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/alimentatie-inteligenta.htm

"Grupa sanguina- Meniuri recomandate" de *Peter D'Adamo* http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/Peter-D-Adamo-Grupa-sanguina-meniuri-recomandate.htm

"Dieta vietii" de *Daniel Menrath* http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/Daniel-Menrath-Dieta-vietii.htm

Ce bem, ce mancam http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/ce-bem-ce-mancam.htm

Mancarea ucigasa http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/Mancarea-ucigasa.htm

Sa gatim fara foc http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/Sa-gatim-fara-foc.htm

Verdeturile http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/verdeturile.htm


*Despre cancer*

"Vindecarea prin gandire" de *Valeriu Popa* http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/Valeriu-Popa-Vindecarea-Prin-Gandire.htm

"Tratamentul total al cancerului" de *Rudolf Breuss* http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/Rudolf-Breuss-Tratamentul-Total-Al-Cancerului.htm

"O terapie naturala eficienta pentru tratarea cancerului" de *Max Gerson* http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/Max-Gerson-O-terapie-naturala-eficienta-pentru-tratarea-cancerului.htm

Tratamente pentru cancer http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/tratamente-pentru-cancer.htm

"Cancerul este o ciuperca" de *David Icke* http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/David-Icke-Cancerul_este_o_ciuperca.htm

*Fitness si gimnastica*

Cum sa aratam frumoase - Exercitii de gimnastica http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/cum-sa-aratam-frumoase.htm

Exercitii de fitness http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/exercitii-de-fitness.htm

*Diverse *


"In sfarsit nefumator" de: *Allen Carr* http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/Allen-Carr-In-sfarsit-nefumator.htm

"Biblia vitaminelor" de *Earl Mindell* http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/Earl-Mindell-Biblia-vitaminelor.htm

Alcool, tutun, droguri http://www.terapii-naturiste.com/carti_naturiste/alcool_cafea.htm

Despre boli http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/despre-boli.htm

Gemoterapie http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/gemoterapie.htm

Silvoterapie http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/silvoterapie.htm

Argiloterapie http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/tratamente-cu-argila.htm

Terapia cu insecte http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/terapia-cu-insecte.htm

marți, 17 mai 2011

SPONDILOZA LOMBARĂ



SPONDILOZA LOMBARA

Discopatia cervicala se vindeca total cu frunza de brusture

In randurile care urmeaza va prezint un tratament naturist cu ajutorul caruia m-am vindecat, dupa lungi suferinte, de discopatie cervicala. Se ia o frunza de brusture (captalan, lipan) lat. Petasites officinalis, care creste din primavara si pana toamna pe toate santurile, pe maluri de rauri si de paraie, pe sub umbra umeda, de paduri. Frunza proaspat culeasa se pune seara inainte de culcare sa stea 10-15 minute in spirt medicinal (albastru), pana cand se impregneaza bine. Se pune pe ceafa o panza subtire, peste care se aplica frunza bine scursa, peste ea se adauga o alta panza si se fixeaza bine pe ceafa. Se poate fixa si cu un batic legat la spate pentru ca frunza sa nu alunece. Se tine pana dimineata. Tratamentul nu trebuie sa depaseasca 4-6 zile la rand. Eu am facut acest tratament toamna, iar dupa prima noapte am putut sa-mi misc capul fara sa mai ametesc, iar frunza era subtire ca o foita de tigara. Noaptea am simtit cum efectiv ceva imi tragea boala din ceafa. Dupa sase zile eram ca nou-nascuta, nu mai aveam nici un fel de problema, nici ameteli, nici dureri. Au trecut de atunci zece ani si n-am mai avut nevoie sa merg nici macar la control medical. Acest tratament este bun si pentru spondiloza lombara si pentru reumatism. Am marea rugaminte sa publicati aceasta reteta deoarece este la indemana oricui. Nici nu va puteti inchipui cata lume sufera de spondiloza si cat de cumplite sunt efectele ei asupra starii sufletesti a bolnavului.
EMILIA PUSCAS - Brasov, tel. 0268/18.09.48


MUNCA 1

         La  lucru  încercați    respectați  pauza  de  masă  de  la  prânz , luând  un  meniu  format  din  ciorbă , felul 2  și  un  desert  mic  sau  un  fruct    care  va  fi  mâncat  după  apoximativ  o  oră  de  la  masa  de  prânz. Cu  cât  mâncați  mai  puțină  mâncare  de  la  fast-food  cu  atât  mai  bine  pentru  voi, fără  a  intra  în  amănunte. 
         Cum  de  cele  mai  multe  ori  suntem  tentați    bem  un  suc  sfatul  meu  este    nu  faceți  asta , limitați-vă  la  o  sticlă  de  apă  plată .
         Nu  mâncați  nimic  la  locul  unde    desfășurați  activitatea , respectiv  pe  calculator  pe  labtop , etc. Puteți  bea  un  ceai  sau  o  cafea  în  locurile  unde    desfășurați  activitatea .
         Dacă  v-a  apucat  ora  18,00  la  lucru  mâncați  ceva  consistent  ca  și  cum  ar  fi  servită  cina .
          În  sfârșit  am  ajuns  acasă  orele  fiind  între  19  și  22  pentru  o  mare  parte  din  oameni . Nu    repeziți  în  frigider , mâncați  ceva  ușor  și  beți  un  pahar  și  nu  mai  mult  de  vin  roșu . Renunțați  la  mezeluri  mai  ales  seara .  Renunțați  la  țigări  pe  tot  parcursul  zilei  și  mai  ales  seara .


luni, 16 mai 2011

MUNCA ÎN EXCES

Un barbat a venit de la munca tarziu, obosit si nervos, gasindu-si baietelul de 5 ani asteptand la usa nerabdator.

- Tati, pot sa te intreb ceva?

- Da sigur, despre ce e vorba? a raspuns tatal

- Tati, cati bani castigi pe ora?

- Hei, dar asta nu e treaba ta. De ce ma intrebi astfel de lucruri? spuse omul nervos.

- Doar vreau sa stiu...Te rog spune-mi, cat castigi pe ora?

- Daca trebuie sa stii ...castig 50$ pe ora.

- Ah, a raspuns micutul trist, cu capul plecat. Tati, imi imprumuti te rog 25$?

Tatal s-a infuriat:
- Daca singurul motiv pentru care m-ai intrebat asta este ca sa imi ceri niste bani sa iti cumperi o jucarie prosteasca sau alte prostii, atunci du-te direct in camera ta la culcare. Gandeste-te de ce esti asa egoist. Nu lucrez din greu in fiecare zi pentru asa copilarii.

Micutul a mers in liniste in camera si a inchis usa .
Omul s-a enervat si mai tare pe intrebarile baiatului.
Cum a putut sa puna asa intrebari doar pentru a cere niste bani.

Dupa o ora, tatal s-a calmat si a inceput sa gandeasca: "Poate chiar era ceva de care chiar avea nevoie sa cumpere cu 25$ si chiar nu mi-a cerut bani des". a dus la usa baiatului si a deschis-o.

- Dormi? Dormi? a intrebat....

- Nu tati, sunt treaz, a raspuns baiatul.

- M-am gandit, poate am fost prea dur mai devreme, spuse tatal. A fost o zi lunga si m-am descarcat pe tine.
Uite aici ai 25$.

- Micutul a sarit, zambind. Multumesc tati, a strigat.

Dupa aceea a scos un pumn de bani. Omul a vazut ca baiatul avea deja bani si s-a enervat din nou.
Micutul si-a numarat incet banii si s-a uitat catre tatal sau.

- De ce vrei mai multi bani daca deja ai? a spus tatal.

- Pentru ca nu am avut destul, dar acum am, a replicat baiatul. Tati, am 50$. Pot sa cumpar o ora cu tine ???? Te rog sa
vii mai repede acasa maine . Vreau sa mananc cu tine.

Tatal a fost distrus de durere. Si-a luat baiatul in brate si l-a implorat sa il ierte. "

Este doar o reamintire pentru toti ce lucreaza din greu in viata pentru familia lor.
Nu ar trebui sa lasam timpul sa treaca printre degete fara sa petrecem timp cu cei care chiar conteaza pentru noi, aceia apropiati de inimile noastre.


Sa ne straduim sa daruim din timpul nostru celor pe care ii iubim. Daca azi murim, compania pentru care lucram ne va inlocui foarte usor, in cateva ore.
Dar familia si prietenii pe care ii lasam in urma o sa simta pierderea pentru tot restul vietii lor!

sâmbătă, 14 mai 2011

APA ȘI ASPIRINA

Timpul corect pentru a bea apa va imbunatati eficacitatea ei pentru corpul uman.
- Doua pahare de apa imediat dupa trezire, ajuta la activarea organelor interne.
- Un pahar de apa - 30 de minute inainte de o masa ajuta digestia.
- Un pahar de apa inainte de a face baie. Ajuta la scaderea tensiunii sanguine.
- Un pahar de apa inainte de culcare. Ajuta la evitarea unui atac cerebral sau de cord.
Trimite, te rog, acest mesaj celor pe care ii cunosti...
Rolul unei aspirine

Recomandarile urmatoare se inscriu in acea minoritate a informatiilor difuzate pe internet pe care e bine sa le luati in considerare si, mai cu seama, sa le respectati.
Cand am avut crizele cardiace, medicul care mi-a acordat ingrijirea de urgenta m-a intrebat daca luasem aspirina dupa ce simtisem durerea toracica. I-am raspuns ca nu aveam aspirina acasa. Si-atunci, mi-a dat urmatorul sfat: in orice casa, in special daca cel putin unul dintre membrii familiei este in varsta de peste 60 de ani, trebuie sa existe macar un flacon cu aspirina. Bineinteles ca pastilele trebuie sa fie la indemana, ca sa poata fi luate, fara intarziere, de indata ce survine durerea in piept. Concentratia enzimelor specifice indica faptul ca mi-as fi putut pierde viata daca n-as fi ajuns la timp la spital.
IN CONSECINTA: daca nu aveti aspirina acasa, cumparati un flacon si tineti-l intr-un loc accessibil.
Dumnezeu stie daca o asemenea masura poate face diferenta intre viata si moarte.
Atentie! Exista si alte simptome de atac de cord, insotiate de durere in bratul stang. Trebuie sa aveti in vedere si instalarea unei dureri intense in maxilarul inferior, aparitia varsaturilor si a transpiratiilor abundente, care nu mai sunt doar niste simptome banale.
Detaliu: In timpul unei crize cardiace, e posibil ca, la inceput, sa nu simtiti acea durere in piept; 60% dintre oamenii care au avut o criza de inima in timpul somnului nu s-au mai trezit niciodata. Cu toate acestea, o durere in piept va poate trezi dintr-un somn profund. Intr-un asemenea caz, luati imediat in gura doua aspirine, lasati-le cateva clipe sa se umecteze pe limba si inghititi-le apoi cu putina apa. Apelati fara intarziere serviciul de ambulanta, Politia sau Pompierii, spuneti "criza cardiaca" si informati ca ati luat doua aspirine. Asezati-va pe un scaun sau un fotoliu si asteptati sa soseasca ajutorul solicitat.




luni, 9 mai 2011

TELEFONUL MOBIL

Mai jos sunt niste informatii pe care va rog sa le cititi cu atentie.


Chiar daca le-ati mai citit , merita sa va reamintiti si, in masura in care tineti la sanatatea dumneavoastra, sa schimbati ceva in modul de utilizare a telefonului mobil!

 
Magnetonul din cuptorul cu microunde functioneaza la frecventa 2450Mhz.

Concluzia...?


REGULI DE UTILIZARE RATIONALA A TELEFONULUl MOBIL:

- Nu folositi telefonul drept ceas desteptator.
-Tineti-l la cel putin 2m de cap (in limita posibilului), mai ales in timpul somnului.
-Este recomandabil sa nu dormiti cu mobilul in camera, dar daca n-aveti incotro, puneti-l cat mai aproape de podea.
-Nu vorbiti la mobil cand tocmai ati iesit de la dus, sau sunteti ud.
-Cel mai nociv este sa vorbiti la telefon din masina. Cutia metalica a masinii amplifica radiatiile la maximum.
-Vorbiti la mobil cat mai aproape de fereastra, avand telefonul intre geam si capul dv., si nu capul intre geam si mobil.
-Cand sunati la cineva, nu duceti telefonul la ureche pana nu raspunde cel apelat.
-Nu prelungiti discutiile peste 20 de minute.
-Copiii nu ar trebui sa vorbeasca la mobil, si cu atat mai putin sa-l poarte asupra lor.
-Dispozitivele tip 'hands-free' reduc impactul CEM asupra creierului, intrucat telefonul mobil e tinut mai departe de calota craniana.
-Preferati folosirea telefonului fix, de cate ori puteti, si evitati mobilele 3G (a treia generatie, cele mai sofisticate).
-Cand cumparati un telefon mobil, verificati nivelul de radiatii (SAR) pe care il emite, si alegeti unul cu un SAR cat mai mic (maxim 2, potrivit normelor europene).
Exista deja multe studii facute in intreaga lume cu privire la efectele nocive ale telefoanelor mobile, si, in general, ale campurilor electromagnetice asupra omului, animalelor si naturii.
In acest sens, in ultima saptamana a lunii octombrie 2009 a fost sustinuta o teza de doctorat in Romania, la Clinica de Medicina Muncii din Cluj, iar concluziile au fost de speriat.

Studiul s-a facut utilizand o tehnica de varf la nivel mondial, cea a determinarii chemoluminiscentei si a lipoperoxizilor.
S-au studiat astfel efectele campurilor electromagnetice (CEM) asupra corpului omenesc, in special cele produse de telefonia mobila, cuptoare cu microunde, antene de telefonie mobila, retele de inalta tensiune.

TOATE (la o expunere prelungita) PRODUC cancer, imbatranire precoce, sterilitate la ambele sexe, nevroze, tulburari de somn, decalcifieri osoase, cresterea coagularii, cataracta, tulburari endocrine etc.

Atentie! Convorbirile pe telefonul mobil, cu cat sunt mai lungi, cu atat sunt mai nocive.
S-a aratat cum vibratiile respective, cu telefonul la ureche, produc, la trecerea prin medii cu densitati diferite, concentrari si reflexii in anumite zone, mai ales craniene.
Calota craniana functioneaza ca o antena parabolica cu concavitatea in jos, concentrand undele spre baza creierului, afectand hipofiza, tiroida si cristalinul (crescand astfel si riscul de cataracta).

  
 


duminică, 8 mai 2011

MUNCA ȘI ALIMENTAȚIA

    Câteva  considerații  privind  munca  unui  individ  în  fiecare  zi  desprinse  din  experiența  de  peste  40  de  ani.



-      Nu  plecați  dimineața  la  muncă  fără    mâncați  măcar  o  bucățică  de  pâine.

-      Nu  fumați mai  ales  dimineața, sau  dacă  fumați  în  prezent  lăsați-vă  cât  mai  aveți  timp. Cred    este  inutil      descriu  la  ce  puteți      așteptați.

-      Beți  dimineața  măcar  o  cană  de  ceai  sau  o  ceașcă  de  cafea, numai  naturală  fără    fumați (nu  la plic , nu  praf  de  la  aparate  diverse- nici  nu  știți  cât  de   mult  rău  ne  pot  face).

-      Mâncați  un  măr  diminața , în  fiecare  zi, sau  cel  mai  târziu  la  ora  10.

-      Cu  cât  consumați  mai  puțin  zahăr  sau  dulciuri  cu  atât  mai  bine , deoarece  organismul  are  zahăr  din  fructele , legumele  și  alte  alimente  pe  care  le  consumăm. Ar  fi  ideal    nu  îndulciți  cafeaua , ceaiul  cu  zahăr  sau  îndulcitori. Mai  bine  beți  cafeaua  cu  lapte fără    o  îndulciți.

-      Nu  beți  sucuri  acidulate  sau  apă  minerală  la  masa  de  dimineață. Se  poate  bea  un  pahar  de  suc  natural  neândulcit  făcut  pe  moment  la  storcător.

Și  uite  așa  suntem  gata  de  muncă. Nu  plecați  de  acasă  fără  a  mânca  dimineața  ceva  cât  de  puțin.

vineri, 6 mai 2011

ACȚIUNI ANTIDEPRESIVE



1. Plimbati-va cu masina. Parcati la marginea drumului, puneti-va ochelarii de soare si scoateti pe geam uscatorul de par.
Îndreptati-l catre masinile care vin din fata. Acum numarati cati soferi franeaza brusc în fata voastra!

2. Reîncarcati automatul de cafea din biroul vostru cu cafea decofeinizata timp de trei saptamani. Cand toata lumea va fi depasit dependenta de cafea, schimbati-le cafeaua cu ESPRESSO.

3. Daca scoateti bani la ghiseul bancii, la rubrica «scopul folosirii banilor» scrieti «pentru marijuana».

4. Cand sunteti pe un coridor, sariti în loc sa mergeti. Apoi încercati sa numarati cate persoane se uita la voi crucis!

5. Daca sunteti la restaurant si vreti sa comandati ceva, cereti «apa plata dietetica».

6. Sunati-va prietenii cu cinci zile înainte sa mergeti la o petrecere si spuneti-le ca nu veti  putea fi prezent din cauza unei dureri de cap.

7. Cand scoateti bani de la ATM, apucati-va de strigat din toti rarunchii: «Am castigat! Am castigat!»

8. Daca va aflati într-o gradina zoologica, luati-o brusc la fuga catre parcare strigand îngrozit: «Salvati-va! Au scapat toate animalele!»

9. Daca aveti copii, la masa de seara spuneti-le ca din cauza recesiunii va trebui sa renuntati la ei!

10. La farmacie, cumparati o cutie de prezervative si dupa aia întrebati farmacistul unde este cabina de proba!

 Va garantez ca dupa ce veti fi încercat toate cele zece puncte din aceasta lista, veti suferi de orice, mai putin de depresie!!!!

INEDIT

Asta da tehnica si globalizare...


Va atasez mai jos un link cu
ceva UNICAT. Un "ceva" mai mult decat SUPERB! Un remix
de o valoare exceptionala. Personal m-a facut K.O.! Este o varianta a celebrei melodii lansata de Ben E. King in 1961 interpretata de mai multi
cantareti care... nu se vad intre ei, ......nu se cunosc si pe deasupra interpreteaza piesa in maniera proprie, fiecare la el
acasa (imprastiati in toate
colturile lumii). Tehnica a fost urmatoarea: Fiecarui cantaret i-a foat alocat un canal de inregistrare, fiind ulterior toti "mixati" in studio. Profesionisti
ai inregistrarilor, au colindat lumea si au reusit aceasta performanta INCREDIBILA si de-a dreptul
DE EXCEPTIE!
Interpretii acestui cunoscut hit
" Stand By Me " sunt cantareti stradali, necunoscuti, chiar vagabonzi, oameni saraci, unii
fara dinti in gura, altii orbi sau chiar membri din triburi indepartate, oameni de pe tot mapamondul . ARTISTI cu A mare, care ....... reusesc incredibilul.
De fapt, in viata , Dumnezeu iti poate da o voce extraordinara,
un fizic si un talent iesit din comun, dar daca nu ai pe cineva ( un "inger pazitor care sa te sprijine si sa te ajute sa fie....."stand by me" cand e
nevoie , totul e inutil . Inutil pentru el , muzicantul stradal
dar nu si pentru noi cei care ne putem astfel bucura de "fiorul " muzicii ADEVARATE ! Pe
mine, aceasta interpretare M-A DAT GATA !!!! Urmati
link-ul de mai jos si veti vedea
ca n-am exagerat cu nimic!

joi, 5 mai 2011

DE REFLECTAT



Alta parere (mai pertinenta) despre


sare, zahar si grasimi




Europenii importau cantitaţi imense de sare din Dacia, deşi aveau şi ei exploatări.
De ce ?
Sarea lor era fără iod!
Fără iod in alimentaţie e jale!
“Ca sarea în bucate”, spune povestea, ca măsură a iubirii!
Mesajul e mai actual ca niciodată !
Şi e singura poveste de acest fel de pe Pământ !
Dar au modificat-o!
… Excesul de sare, zahăr şi grăsimi, dăunează grav sănătăţii !
« Ăsta » avertisment medical!
Nu Petre Ispirescu!
Să luăm cuvânt cu cuvânt!
Exces, sare, zahăr…
Ce înseamnă exces ?
La prima citire, prea mult, dar raportat la masa corporală?
Între corpul unui copil de 20 de kilograme şi cel al unui adult de 120, e o marjă de eroare foarte mare, ca să pronunţi exces, sau să recomanzi doar 2, 4 sau 6 g de sare pe zi…
Între cel de la munte care bea apă puternic magnetizată şi aproape pură şi cel de la şes care primeşte apa cea mai infectă, cel de la munte va solubiliza si elimina mult mai repede substanţele !
Şi de fapt cui se adresează televiziunile cu aceste spoturi?
Că nu suntem la fel!
Suntem unici domnilor, cu organele noastre, cu metabolismul nostru, cu stilul de viaţă, cu totul, fiecare e unic în felul său!



Şi nici nu avem aceeaşi grupa sanguină!
Şi diferă şi RH*-ul -purtătorul de oxigen din sange!
Unii au predominant Cuprul*(-) alţii –cei mai multi- Fierul (+)!
Sarea!
Orice reacţie a apei cu sarea produce căldură!
Iar sarea formează pricipalul electrolit care, scos din sânge, reduce de 11 000 de ori viteza transferului informaţional către creier!!!
Hmm!
Intuiţia îmi spune că ăsta e scopul lor: să devenim legume!


La muncă şi înapoi…acasă, la televizor…unde ni se repetă zilnic prostiile astea: excesul de sare zahăr şi grăsimi dăunează grav sănătaţii!

Dar excesul de alcool,tutun şi medicamente?

Nu e mai periculos?

Ba da!

Dar aduce profituri imense, accize şi taxe!

La nivel mondial! Şi e bine să ai multe legume în sistem!
Pentru ca « legumele » îşi plătesc taxele…la zi!


Amintiti-va ce face medicul prima data in spital?
Schimbă regimul alimentar, fără sare… adică taie legăturile informaţionale cu creierul, ca să poată trimite medicamentele peste tot.
Amorţeşte creierul pentru că altfel, acesta, ar reacţiona imediat la chimicalele administrate!
Ar declanşa alergii!
Dar zaharul?
Zaharul e purtator de un cu totul alt tip de informatii!
Vorbim de zaharul natural din fructe sintetizat de natura cu ajutorul apei!
Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine… naturala!
Glucoza participă direct la formarea acidului dezoxiribonucleic (ADN)*!!!
Adică a evoluţiei dvs.!
Vitalitatea dvs. si a copiilor dvs., atentia, concentratia, focusarea, vin din zaharurile naturale!


Şi evoluţia dv. genetică!
Grăsimile?!
Să vedem ce spun studiile!


Colesterolul ajută la formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor în glandele suprarenale şi în ovar; este indispensabil digestiei lipidelor, în urma transformării de către ficat în acid biliar.
Nivele joase ale colesterolului induse cu ajutorul medicamentelor, duc la apariţia depresiei, comportamentului violent, sinucidere, creşterea riscului de infarct miocardic şi mai ales o slabă funcţionare a sistemului
imunitar.
În trecut, cineva cu un regim alimentar ce conţinea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de sânge, era considerat normal. (JAMA 2001; 285:2486-2497) .
Asta până când, cei de la OMS, au hotărât să schimbe normele!
Să le coboare la 200!
Imediat, au apărut 36 de milioane de « bolnavi » şi 4,3 de miliarde de dolari pe an, câştig, dintr-un foc!…
Între « ştiinţa» unora şi intuiţia lui strămoşească, ciobanul român a ales Intuiţia !
Tot cu slană, pită şi pălincă trăieşte!


Cum aţi vrea sa-şi crească oile, să lupte cu frigul, cu ploile sau cu urşii?

Şi cu cojocul de 40 de kilograme?


VĂ DORESC MULTĂ SĂNĂTATE !!


SÂMBURI DE STRUGURI

SAMBURI DE STRUGURE



Uleiul de samburi de struguri contine cantitati insemnate de vitamina E si vitamina F, precum si unele minerale: zinc, cupru, seleniu. Dar, mai presus de toate, contine asa-numitele procianidine (prescurtat Opc), care sunt un agent anti-imbatranire de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C. Mai contine substante care ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange si a inimii, care catalizeaza actiunea unor vitamine  Uleiul presat la rece din samburi de struguri il gasim in prezent in marile supermarketuri, in raioanele cu uleiuri de import.
Intern, acest ulei se administreaza in primul rand prin alimentatie, fiind un excelent adaos in salate, in sosuri, in diferitele feluri de mancare, ce nu presupun prepararea la foc. Este absolut necesar sa evitam prajirea sau fierberea acestui ulei, pentru ca incalzirea la peste 50 de grade Celsius duce la alterarea proprietatilor terapeutice. Doza zilnica de ulei este de 25-45 de grame, adica 2-4 linguri pe zi, care se pot consuma ca atare, sau in hrana.
Extern este folosit ca solutie de masaj pentru piele, pe care o hraneste, previne uscarea sa, ajuta la mentinerea tineretii si a elasticitatii naturale.
Uleiul de struguri - o pavaza impotriva bolii
 corp,

Folosirea constanta a uleiului de samburi de struguri in salate, care vor fi consumate zilnic, este suficienta pentru evitarea unor boli vasculare, cum ar fi arterioscleroza, fragilitatea vasculara sau arterita. Aceasta pentru ca uleiul de struguri contine substante (asa-numitele grasimi nesaturate) care ajuta la mentinerea tineretii si elasticitatii vasculare, precum si substante care impiedica procesele degenerative ale vaselor de sange.
Bolile de inima - Se consuma zilnic doua linguri din acest ulei, care este recomandat in mod special persoanelor care au avut sau au o dieta cu multa carne si preparate din carne, cu prajeli sau alte grasimi "rele", cum ar fi cele din margarina sau din uleiurile rafinate. Acest ulei previne ischemia cardiaca, precum si tulburari circulatorii cum ar fi hipertensiunea si tensiunea arteriala oscilanta.
Tumorile benigne - Studii de data recenta arata ca anumite substante continute in samburii de struguri impiedica dezvoltarea unor formatiuni tumorale benigne, cum ar fi chisturile ovariene, fibroamele uterine, adenoamele si adenofibroamele mamare. Femeile cu asemenea predispozitii ar fi bine sa faca de 4-6 ori pe an cure de cate 28 de zile in care sa consume ulei de samburi de struguri, cate 20-30 de ml zilnic.
Infectiile diverse - Substantele active din acest ulei actioneaza ca stimulent imunitar pe mai multe cai: catalizeaza actiunea vitaminei C in organism, favorizeaza producerea de celule imunocompetente si le activeaza pe cele existente. Mai ales in perioadele reci ale anului, cand sistemul natural de aparare al organismului este cel mai incercat, se recomanda consumarea uleiului de samburi de struguri, minimum 30 de grame zilnic.
Alzheimer - La persoanele din zonele in care se consuma deja acest ulei de cateva decenii (Franta si Italia) s-a observat, pe langa reducerea ratei bolilor cardiovasculare, o mult mai buna functionare a sistemului nervos. Se pare ca substantele antioxidante din samburii de struguri sunt foarte eficiente in oprirea proceselor degenerative ce afecteaza creierul la persoanele in varsta. Studiile pentru izolarea unei substante active care sa previna aceasta cumplita boala sunt in plina desfasurare, insa pana atunci, un lucru este sigur: consumul de ulei de seminte de struguri este printre cele mai bune antidoturi impotriva Alzheimerului.
Afectiuni dermatologice - Se recomanda atat consumul intern, cat si masajul pe piele cu acest ulei. Bogat in vitamina E, este un elixir pentru mentinerea tineretii pielii, dar si pentru prevenirea unor afectiuni dermatologice (cheratoze, psoriazis, depigmentari etc.). Masajul facut dupa baie cu ulei de samburi de struguri impiedica pierderea apei (mentinand hidratarea pielii), da stralucire si finete epidermei, intarziindu-i imbatranirea

Varice si hemoroizi - Consumul zilnic al acestui ulei previne aparitia dilatatiilor venoase anormale si, mai mult, poate micsora venele varicoase. Se consuma in salate de cruditati, cate 3-4 linguri pe zi, tratamentul fiind pe termen lung (minimum un an). Este recomandat si pentru tratarea umflarii picioarelor si a senzatiei de greutate in picioare.
Arterioscleroza
 - Uleiul de samburi de struguri ofera peretilor arterelor o protectie exceptionala la depunerile de colesterol. Este mentionata folosirea cu succes si in arterita obliteranta, unde administrarea sa a ameliorat usor fluxul sanguin si, in timp, a redus crampele specifice (mai ales cele nocturne). Pentru obtinerea acestor efecte, se fac cure de lunga durata (macar 1 an), cu acest ulei presat la rece, din care se administreaza minimum 20 de grame zilnic. 
Fragilitatea capilara si fragilitatea vasculara in general
- Substantele din semintele de struguri au o actiune antioxidanta puternica, asigurand o protectie a celulelor din compozitia peretilor vaselor de sange la actiunea radicalilor liberi si mentinand sau restabilind in buna masura elasticitatea vaselor sanguine. O cura de sase luni, in care se consuma zilnic 3-4 linguri din acest ulei, duce la reducerea semnificativa a suprafetelor cu echimoze produse de fragilitatea capilara si previne accidentele vasculare (eventual recidiva acestora).
Deficiente imunitare - Semintele de struguri contin substante cum ar fi zincul, cuprul, seleniul, vitamina E si procianidinele, care sunt cei mai puternici inamici ai radicalilor liberi, contribuind astfel la cresterea imunitatii organismului. O cura cu 25 de grame de ulei de struguri pe zi, mentinuta minimum o luna, ajuta la marirea rezistentei organismului la factorii infectiosi.

Artrita (reumatismul) - Cei care sufera deja de artrita pot constata, consumand acest ulei, o reducere in timp a durerilor datorate inflamatiilor. Aceasta, pentru ca semintele de struguri contin substante care mentin sanatatea tesuturilor din compozitia articulatiilor, precum si antiinflamatoare naturale. Se consuma salate cu ulei de samburi de struguri (minimum 3 linguri zilnic), in cure de 2-3 luni.
Alergie - Este utilizat si in tratarea alergiilor, deoarece blocheaza enzimele care produc histaminele (substante naturale din corpul uman care determina aparitia reactiilor alergice). Se fac cure de cate 2-3 luni, in care se consuma cate 30 ml din acest ulei, zilnic. In caz de criza alergica, administrarea uleiului eficientizeaza, intre altele, actiunea vitaminei C, care este folosita in toate tratamentele anti-alergice.
Imbatranirea - Uleiul de seminte de struguri nu poate, bineinteles, opri complet procesul de imbatranire al tesuturilor, dar poate prelungi mult tineretea biologica. La femei, ajuta la mentinerea echilibrului hormonal, previne aparitia menopauzei premature, precum si a unor fenomene cum ar fi uscarea pielii, aparitia pilozitatilor in exces, estomparea caracterelor secundare feminine. La barbati, previne impotenta vasculara. La ambele sexe, previne si combate Alzheimerul, reumatismul degenerativ, problemele cardiace. Se consuma, zilnic, minimum 30 de grame, in salate de cruditati (care ii potenteaza efectul).
Vedere obosita - Mai multe studii arata ca acest ulei imbunatateste vederea, facand ca vasele de sange din ochi sa functioneze mai eficient. Se recomanda mai ales persoanelor la care tulburarile de vedere apar odata cu varsta sau pe fondul unor probleme circulatorii. Se recomanda in paralel si curele cu struguri negri, consumati ca atare, pigmentii din coaja acestora ajutand si ei la ameliorarea vederii, inclusiv a celei nocturne.
Boli care se trateaza extern
cu uleiul de samburi de struguri


Piele uscata si sensibila la frig - La zece minute dupa baie, se maseaza intreg corpul, mai ales membrele, cu ulei de samburi de struguri. Tratamentul se face sase saptamani la rand, mai ales in perioadele friguroase.
Piele cu tendinta de imbatranire- Uleiul de struguri penetreaza rapid epiderma, nelasand senzatia de piele grasa si protejand in schimb pielea de vant si de soare. Datorita continutului sau ridicat de acid linoleic, care este repede incorporat in piele, reduce pierderea de apa din epiderma si restabileste elasticitatea pielii. Se foloseste, de asemenea, dupa baie, pentru masaj.
Ten uscat - O data la trei zile, se maseaza obrajii, pometii, fruntea si gatul, cu ulei de samburi de struguri. Are efecte de protectie, mentine hidratarea si impiedica formarea ridurilor.
Contraindicatii
Intern, nu se cunosc contraindicatii la administrarea acestui ulei, cu conditia sa nu fie preparat termic si sa nu fie depasita perioada de valabilitate inscrisa pe ambalaj.
Extern, va fi evitata folosirea sa pe portiunile cu piele grasa, seboreica, putand in aceste cazuri sa produca reactii cutanate locale.